Kanelbullens dag skall firas

10-12 dl vetemjöl
5 dl sojadryck eller havredryck
1 paket jäst (för söta degar)
1 dl socker
1 tsk salt
Socker
Mjölkfritt smör
Kanel
Pärlsocker
Börja med att knäppa på ugnen på ca 225 grader. Smält margarinet i en kastrull och tillsätt sedan sojadryck eller havredryck och låt blandningen bli fingervarmt, 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke. Rör sedan ut jästen med vätskan.
Tillsätt socker och salt och rör om.
Tillsätt mjöl och arbeta fram en mjuk och smidig deg och låt den sedan jäsa i 45 minuter under en bakduk.
När degen har jäst klart till nästan dubbel storlek är det dags att kavla ut den. dela den på fyra och kavla ut den så den är ganska tunn.
Bred på smör och strö sedan på kanel och socker och rulla ihop degen.
*om du vill ha mandelmassa eller vaniljsocker (eller annat) så har du på det istället för smöret, sockret och kanelen innan du rullar ihop degen.
Skär upp rullen i lagomt stora bitar (tänk på att de sväller till ungifär dubbla storleken) och lägg dem på en plått med bakplåtspappar så de inte fastnar i plåten. Sedan ska bullarna jäsa under bakduk i 20 min.
Pensla bullarna med soja eller havredryck, ha på pärlsocker eller vad du vill ha för topping.
In med bullarna i ugnen i ca 10-15 minuter, bästa är att kika på bullarna och ta ut dem när de börjar se lite gyllenbruna ut!
Mums vad gott!